Se incarca...

Colectarea ovocitelor


Ovocitele sunt gameti de sex feminin care au potentialul de a concepe o fiinta umana atunci cand sunt fertilizati de un gamet masculin.

Recoltarea este procesul prin care ovocitele mature sunt colectate din foliculii ovarieni. Se poate realiza colectarea unui singur ovocit, eliberat ca parte a menstrei lunare sau in combinatie cu hiperovulatia, pentru a permite recuperarea simultana a numeroase ovocite mature.

Recuperarea cu succes a ovocitelor mature este o conditie esentiala a procedurii de fertilizare in vitro (FIV).

Principalele etape, in dezvoltarea tehnicilor de recuperare a ovocitelor, sunt prezentate mai jos.

a)    Stimulare ovariana
Dezvoltarea metodelor pentru inducerea artificiala a ovulatiei/hiperovulatiei si depistarea maturarii ovocitelor, a marit considerabil eficienta recoltarii acestora. Hiperovulatia permite colectarea simultana a numeroase ovocite mature (intre 8 si 12 celule), pe durata unui singur ciclu, fiecare avand potentialul de a fi fertilizat si implantat.

b)    Colectare laparoscopica
La inceputul anilor 1980 au fost introduse noi instrumente care sa ajute la recuperarea laparoscopica a ovocitului. Acestea au crescut rata de succes a procesului FIV cu pana la 60-80%. Un dispozitiv medical, controlat prin intermediul unei pedale, a fost introdus pentru a regla presiunea utilizata la aspirarea ovocitelor.

In acest sens, pompa de aspiratie Pioner Pro Pump de la LifeGlobal, reprezinta standardul de referinta in colectarea ovocitelor.

c)    Ghidaj ecografic
Ecografia a fost si este utilizata pentru vizualizarea ovarelor, evaluarea dezvoltarii foliculare si planificarea calendaristica a recuperarii ovocitelor.
 
Toate cele de mai sus nu influenteaza calitatea ovocitelor. Pacientele ale caror rezerve ovariene s-au diminuat, ca urmare a varstei si/sau a factorilor de mediu, pot avea un numar limitat de ovocite viabile. In multe dintre aceste cazuri, se apeleaza la bancile de ovocite.

Colectarea ovocitelor se realizeaza, dupa monitorizarea maturarii foliculare, prin punctie foliculara transvaginala, sub ghidaj ecografic, cu ajutorul acelor de punctie de la Origio sau Wallace.

Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati urmatorul link:

https://fertility.coopersurgical.com/products/wallace-dual-lumen-oocyte-recovery-systems/

slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL