Se incarca...

Diabetul


Ce este diabetul?

Diabetul se defineste prin cresterea glicemiei pe nemancate peste valoarea de 126 mg/dl sau a hemoglobinei glicate (HbA1c) peste 6,5%. O valoare a glicemiei cuprinsa in intervalul 109 - 126 mg/dl sau in cazul HbA1c intre 5,7% si 6,4% defineste prediabetul.

Orice organism viu consuma energie pentru a exista (bataile inimii, respiratia, pastrarea constanta a temperaturii corpului, miscarea, etc.). Pentru asigurarea nevoilor energetice ale organismului, majoritatea alimentelor ingerate sunt transformate in glucoza (zahar).
 
Glucoza din sange (glicemia) este indispensabila supravietuirii organismului. Cu toate acestea, atunci cand glicemia creste peste limitele considerate normale, poate deveni periculoasa si se instituie diabetul zaharat (DZ).

Diabetul este o boala din ce in ce mai frecventa, mai ales in randul populatiei active. Federatia Internationala a Diabetului (IDF) sustine ca 387 milioane de persoane, de pe intreg globul, au diabet. Dintre acestea, 46% sunt nediagnosticate. IDF apreciaza ca 1 din 12 persoane are diabet, 1 din 2 nu stie ca are, iar la fiecare 7 secunde are loc un deces din aceasta cauza. Se estimeaza ca in anul 2035, la numarul actual al diabeticilor, se vor adauga alte 205 milioane.
 
Romania este a doua tara europeana, dupa Turcia, in ceea ce priveste prevalenta DZ. Ultimele date statistice, ale Ministerului Sanatatii, arata ca in Romania sunt 2 milioane de persoane cu DZ, ceea ce reprezinta un procent de 11% din intreaga populatie si aproximativ 68.000 de noi cazuri sunt diagnosticate anual.

Producatori
slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL