Se incarca...

Octombrie 2012 - Statistica OMS: la 100 de pacienti operati, 25 fac infectii nosocomiale

In fiecare an, sute de milioane de pacienti din intreaga lume sunt afectati de infectiile nosocomiale, asociate asistentei medicale.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) subliniaza ca infectiile intraspitalicesti reprezinta o problema „ascunsa”, pe care nici o institutie sau tara nu a reusit sa o rezolve. Conform OMS, doar 23 din cele 147 de tari aflate in curs de dezvoltare raporteaza functionarea sistemelor nationale de supraveghere.

 

In tarile sarace, la 100 de proceduri chirurgicale, intre 1 si 25 de pacienti se aleg cu o infectie nosocomiala. In schimb, in tarile bogate din 100 de pacienti operati numai trei se imbolnavesc.

 

Printre bolile grave produse de infectiile nosocomiale se numara si pneumonia, cauzata de aparatele de ventilatie mecanica la care sunt intubati pacientii. In tarile sarace, infectiile nosocomiale aparute in urma interventiilor chirurgicale sunt cele mai frecvente tipuri de infectii. In sectiile de terapie intensiva din tarile dezvoltate, infectiile nosocomiale fac cele mai multe victime, peste 51% din pacienti fiind infectati. In fiecare zi, infectiile nosocomiale produc internari prelungite, handicap pe termen lung, cresterea rezistentei la agentii microbieni, costuri masive pentru sistemele de sanatate, cheltuieli ridicate pentru pacienti si familiile lor si un numar ridicat de decese.

 

De exemplu, in Europa, in fiecare an, mai mult de patru milioane de persoane sufera cel putin o infectie nosocomiala si 37.000 mor din cauza complicatiilor. Expertii OMS recomanda, pentru reducerea imbolnavirilor, imbunatatirea activitatilor de supraveghere la nivel national si identificarea magnitudinii acestei probleme. Masurile mai complexe vizeaza respectarea normelor si standardelor pentru igiena, verificarea stricta a instrumentarului medical si controlul sterilizarii”. Sursa: SanatateaTV

 

Pentru detalii privind portofoliul X-Lab Solutions de camere curate si aparate pentru reducerea infectiilor nosocomiale/perioperatorii, va invitam sa vizitati siteul nostru: www.xlab.ro.
slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL