Se incarca...

Vitrificarea embrionilor

Embrionii ramasi in urma efectuarii embriotransferului, daca au calitatea corespunzatoare, se pot vitrifica. Embrionii vitrificati vor fi stocati in tancuri cu azot lichid si pot fi folositi, la cererea cuplului, in cazul in care se va mai opta si pentru o alta sarcina.

Procesul de vitrificare consta in inghetarea embrionilor, intr-un ritm extrem de rapid, folosind crioprotectori speciali ce inlatura apa existenta in celule si cresc vascozitatea materialului biologic. In acest fel, se evita formarea cristalelor de gheata care, in cazul unei structuri atat de complexe cum este cea a embrionilor, poate  conduce la deteriorarea membranelor celulare in timpul dezghetarii.

Aceasta procedura poate fi folosita pentru criostocarea ovocitelor, embrionilor si blastocistilor. Rata de supravietuire, dupa dezghet, pentru tipurile celulare amintite mai sus, este de aproximativ 95%.

Kiturile puse la dispozitie de catre companiile daneze Origio (Medicult Cooling Medium, Medicult Warming Medium) si Sage (Vitrification Kit, Warming Kit) vin in spijinul proceselor de inghet - dezghet prin concentratii mari de gradienti osmotici ce ajuta la eliminarea cristalelor de gheata formate in celula.

slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL