Se incarca...

Spirotel


Spirotel este un mini-laborator de buzunar care inglobeaza 4 dispozitive intr-unul singur:
 

  • spirometru (cu ecran tactil);
  • accelerometru triaxial (analizeaza miscarea pentru monitorizarea terapiei);
  • oximetru inteligent 3D (cu rezultate afisate direct pe ecran);
  • E-jurnal (pentru controlul simptomelor la domiciliu).


Modulul de oximetrie, brevet exclusiv al Medical International Research / Italia (MIR), coreleaza masurarea SpO2 cu accelerometrul triaxial, prin analiza activitatii fizice si a pozitiei corpului in timpul desfasurarii evenimentelor (mers, dormit, repaus, etc.) si, mai apoi, afiseaza rezultatele direct pe ecran.

In ciuda dimensiunilor reduse, dispozitivul Spirotel ofera o analiza respiratorie completa, fiind un instrument ideal pentru ingrijire la domiciliu si telemedicina. Altfel spus, este util atat pentru screening, in ​​cabinetul medicului, cat si pentru monitorizare la domiciliu.

Noile optiuni, cu module integrate GSM si Bluetooth, fac posibil transferul rezultatelor prin canale fara fir. Comunicarea complexa permite transferul datelor prin USB si e-mail.

Rezultatele mini-laboratorului portabil pot fi transmise catre orice calculator, prin intermediul cablului, chiar si in timpul calatoriilor. O aplicatie software extrage datele si le transfera unui server.

Software-ul WinspiroPRO, instalat pe calculatorul medicului, furnizeaza informatii tabelare si / sau reprezentate sub forma grafica, permitand o evidentiere rapida a starii de sanatate a pacientului, prin utilizarea unui cod de culori (verde, galben si rosu). Acest cod permite specialistului o interpretare elocventa si ii ofera posibilitatea sa analizeze, impreuna cu alti medici, datele obtinute.


Conceptul de functii clinice virtuale, indiferent de locul in care se afla specialistul medical, asigura o imbunatatire a serviciilor si o reducere a costurilor prin diminuarea semnificativa a numarului de pacienti internati si a vizitelor zilnice ale acestora la spital.Totodata, ii indruma spre o mai buna gestionare personala a bolii, eliminand din episoadele cronice si imbunatatindu-le calitatea vietii. 


S-a demonstrat ca pacientii corect instruiti pot efectua teste de spirometrie si oximetrie, in propria lor casa, iar rezultatele corespund cu cele obtinute intr-un laborator de specialitate.

slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL