Se incarca...

Importanta monitorizarii nou-nascutilor

Monitorizarea nou-nascutilor, inca din primele minute de viata, este extrem de importanta deoarece, in cazul acestora, schimbarea starii de sanatate poate avea loc foarte rapid.

Nevoile sectiilor de terapie intensiva impun o configuratie speciala a sistemului de monitorizare, iar non-invazivitatea este conditia de baza a masurarii oricarui parametru la acest nivel.

Oxigenarea neadecvata a tesuturilor unui nou-nascut poate atrage dupa sine urmari deosebit de grave, existand un risc major de instalare a unor stari patologice precum hipoxia si hiperoxia.

Monitorul transcutanat pentru pO2 permite masurarea neinvaziva a presiunii arteriale a oxigenului. Conditia necesara pentru corelarea exacta a valorii presiunii arteriale a oxigenului cu valoarea pO2, determinata transcutanat, este crearea unei vasodilatatii uniforme prin incalzirea pielii. Aceasta determina un flux sangvin maxim prin piele cu o diferenta mica sau chiar nula intre valoarea pO2 de la capatul venos si cel arterial al capilarului. Acest tip de monitor pentru pO2 consta dintr-un electrod placat, de regula, cu aur.
 
Monitorizarea simultana a tcpCO2 ofera informatii pretioase legate de starea bebelusului. Monitorul transcutanat TCM CombinM, de la firma Radiometer, ofera in mod continuu informatii exacte referitoare la tcpO2 si tcpCO2, fiind totodata dotat cu o serie de senzori de inalta performanta. Evolutia parametrilor masurati trebuie afisata in timp real, asigurand astfel posibilitatea unei interventii rapide si imediate, in cazul unor schimbari critice.
 
Monitorizarea transcutanata a oxigenului și a dioxidului de carbon, dezvoltata initial pentru utilizare neonatala, a devenit o rutina de masurare in mai multe domenii clinice, in situatii precum: determinarea oxigenarii vasculare periferice, cuantificarea gradului de boli vasculare periferice, determinarea nivelului optim de amputatie, evaluarea procedurilor de revascularizare, selectarea candidatilor pentru terapia cu oxigen hiperbaric si predictia non-raspunsului la tratament.

slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL