Se incarca...

Imbunatatirea sistemului public de sanatate prin accesul la instrumente de screening


Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS),  sistemul de sanatate are in vedere toate masurile (publice sau private) de prevenire a bolilor, de promovare a unui stil de viata sanatos si de prelungire a vietii in randul populatiei. Toate demersurile sale au drept scop obtinerea unui mediu prielnic, pentru imbunatatirea calitatii vietii, concentrandu-se astfel asupra intregii populatii, nu doar a pacientilor sau bolilor individuale. De aceea, activitatile de acest tip sunt denumite generic: programe de screening.
 
Cu toate acestea, diabetul este o maladie comuna, iar anemia cauzata de diversi factori reprezinta o problema majora pentru sanatatea publica in multe tari aflate in curs de dezvoltare. Femeile insarcinate si copiii prescolari sunt cei mai expusi riscului. Pe termen lung, cei netratati au efecte devastatoare asupra viitorului intregii societati.

Pentru a putea atinge obiectivele de dezvoltare durabila stabilite de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), trebuie concepute actiuni de tip holistic. Astfel, programele de imunizare bine structurate si aplicate duc la scaderea mortalitatii in randul copiilor.
 
Anemia neonatala debuteaza in primele 1000 de zile de viata ale fatului. O mama sanatoasa si/sau o gravida, fara anemie, va avea o sansa mai mare de a da nastere unui copil sanatos. Cu ajutorul analizoarelor HemoCue, se poate face detectia anemiei, inca din etapele incipiente ale bolii.
 
Sistemele de testare HemoCue Point of Care ofera rezultate rapide si fiabile pentru hemoglobina, glucoza, hemoglobina glicozilata si albumina din urina. Analizoarele au dimensiuni mici si sunt portabile, fiind ideale pentru utilizarea in unitatile mobile de recoltare a sangelui si/sau urinei.
 
Avand aceste sisteme la indemana, pot fi gestionate urmatoarele probleme din domeniul sanatatii publice:
 

 

 
slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL