Se incarca...

Embriotransferul


Embriotransferul este o procedura simpla ce reprezinta ultima etapa a procesului de Fertilizare In Vitro (FIV). Aceasta este o tehnica de reproducere umana asistata, foarte cunoscuta, la care apeleaza cuplurile diagnosticate cu infertilitate pentru a facilita conceptia si a obtine o sarcina.

Embriotransferul se realizeaza la 48-72 de ore dupa recoltarea ovocitelor. Se poate face ambulatoriu sau printr-o internare de cateva ore, riscurile fiind aproape inexistente.

Un numar predefinit de embrioni sunt plasati pe varful unui cateter care este introdus prin cervix. Cu ajutorul ecografului, medicul ghideaza instrumentul astfel incat sa plaseze embrionii cat mai in varful uterului. In scopul sprijinirii unei astfel de actiuni, cateterele Wallace pentru embriotransfer sunt vizibile sub ghidaj ecografic, pe toata lungimea, de la conector si pana la varf.

Dupa terminarea procedurii, pacientele trebuie sa ramana intinse pe spate si sa se odihneasca timp de aproximativ 2 ore. Perioada imediat urmatoare este de asteptare. Cuplul asteapta sa vada daca embrionii “s-au prins” si daca se instaleaza sarcina.

Medicul poate recomanda injectarea de hCG (gonadotropina corionica umana) dupa transferul embrionilor. Acest hormon ajuta la stimularea ovarelor pentru a produce mai mult progesteron in timpul fazei de implantare embrionara.

Majoritatea specialistilor in fertilitate sustin ca este nevoie de cel mult 4 embrioni, la un ciclu de fertilizare in vitro, pentru a obtine rezultate maxime. Cresterea numarului poate provoca aparitia sarcinilor multiple si / sau a complicatiilor asociate. 

Dupa transferul embrionilor in uter, se recomanda o perioada de repaus pentru a nu influenta rezultatul procedurii. Acesta este un fenomen natural care depinde, in cea mai mare parte, de genetica si de calitatea ovulelor secretate.

Asadar, embriotransferul reprezinta ultima etapa a unui proces FIV, in cadrul careia cei mai “buni” embrioni sunt transferati inapoi in uter.

slogan
Urmareste-ne pe Google plus! Urmareste-ne pe Twitter! Urmareste-ne pe Facebook! Urmareste-ne
All Rights Reserved. Copyright © 2002 - 2014, SC X-Lab Solutions SRL